Ubytování

Hoteliéři byli proškoleni v přípravě bezlepkové diety

Ve dnech 6., 7., 11., 13. a 19. ledna se v Praze, Brně a Olomouci uskutečnily speciální vzdělávací semináře pro manažery a personál ubytovacích zařízení, zaměřené na poskytování bezlepkové stravy pro hosty z řad celiaků. Celkem školeními prošlo 109 lidí z 51 hotelů, penzionů a rekreačních areálů, které se tak mohly zapojit do nově budované sítě ubytovacích zařízení. Tu pod názvem REKREACE BEZ LEPKU připravila společnost FTonline s.r.o.

Účastníci získali kompletní informace o problematice, současné i chystané legislativě, byli poučeni o zásadách přípravy bezlepkové stravy, o vhodných a nevhodných surovinách, dozvěděli se praktické informace, kde je možné bezlepkové potraviny koupit, jak jsou značeny apod. Vedle teoretické části si však prošli i praktickou přípravou pečení chleba nebo přípravy bezlepkových knedlíků. Kromě užitečných poznatků si odnesli rovněž pro tyto účely zpracovaný manuál pro restaurační provoz, instruktážní DVD, kuchařku a katalogy bezlepkových potravin.

Více informací o projektu a výběr fotografií z akcí najdete na www.rekreace-bezlepku.cz.
 

Odezva několika provozovatelů na úroveň školení:


Michal Liška, Penzion Liškův mlýn, Milešov

Seminář určitě splnil má očekávání. Poskytl nám základní informace k této problematice. Myslím, že je to dobrý start pro začátečníky, kterými se v tomto případě cítíme být. Účast nám ukázala, že to není takový problém, jak by se na první pohled zdálo. Když jsme prošli náš jídelní lístek, nalezli jsme několik jídel, které jsou bezlepkové. Jedná se jen o pracovní postup, protože větší problém vidím v druhotné kontaminaci. Určitě naši účast hodnotím kladně.

Ing. Ivo Lachman, wellness hotel Panorama, Blansko

Dobrý páteční podvečer z wellness hotelu Panorama, Blansko - Moravský kras. Školení se zúčastnila kolegyně paní Eva Vařeková, naše provozní, která má léta praxe jako šéfkuchař hotelové kuchyně. S odbornou stránkou školení byla velmi spokojena, přednášející se jí jevila jako zcela kompetentní praktik. Nelitovala, že musela vážit cestu do Prahy, neboť nám školení v Brně uteklo. A to je i pro mne signál, že to mělo opravdu dobrou úroveň !

Vladimír Kučera, Horská chata Orličan, Deštné v Orlických horách

Seminář splnil naše očekávání na 100%. Účast nám přinesla pochopení problémů celiaků a objasnila problematiku přípravy stravy pro ně. Nejzajímavější částí byly praktické ukázky přípravy pokrmů. Organizačně byl seminář zajištěn velmi dobře. Seminář mohl být klidně o hodinu delší, s tím, že se mohl prodloužit o další praktické ukázky.

František John, Horská chata Portášky, Pec pod Sněžkou

Seminář mně osobně otevřel další obzor, o kterém jsem měl jen povrchní znalosti. Seminář byl velmi dobře připraven a přednáška měla vysokou úroveň. Velmi oceňuji praktické příklady. Myslím si, že byl plně splněn jeho účel a to zpříjemnit život postižené skupině lidí. Doufám, že se mi podaří získané poznatky zavést do provozu.

Ing. Miroslava Luprichová, Pension Lucie, Praha

Děkujeme za seminář, byl velmi, velmi zajímavý. Oceňovala jsem na něm zejména profesionalitu a osobní zkušenost a angažovanost přednášející. Velmi poutavé byly také praktické ukázky. Do problematiky celiaků mne zcela bez problémů zasvětila, byla jsem velmi spokojená. Seminář byl velmi dobře organizačně zajištěn, děkuji. Jen tak dál a přeji mnoho stejně dobrých projektů.

 

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist